Hva er speiding?

Speiding er friluftsliv året rundt og opplevelser sammen med andre. Speiding er samarbeid om oppgaver, og speiding er vennskap som oppstår og utvikles underveis – også på tvers av landegrenser. For speiding foregår over hele verden og er en internasjonal, ideell bevegelse med ca. 38 millioner medlemmer i mer enn 150 land. Speiding handler om å engasjere seg for andre enn seg selv, både for dem du har rundt deg og for mennesker du ikke kjenner.

Å utvikle mennesker til selvstendighet og til å ta aktivt ansvar i samfunnet i samsvar med idealene fra speiderløftet og speiderloven – Norges speiderforbunds formål

Du kan være speider nesten hele livet, og i løpet av speidertiden gjør du da naturligvis masse forskjellig. Men sentralt i det å være speider i Norge står friluftsliv, vennskap, samarbeid og opplevelser.

Mange gode grunner til å være speider
Grunnene til å drive speiding er mange: Ha det gøy, være ute i naturen, være sammen med gode venner og få nye venner, utfordre seg selv, lære og oppleve noe nytt og spennende, reise på leir og mye mer. Men formålet med speiding er å utvikle selvstendighet og ansvarsbevissthet hos barn, unge og voksne.

Hva er det som gjør oss unike?
Friluftsliv er viktig for oss speidere, men speiding er ikke en ren friluftsaktivitet. Vi bruker friluftsliv som en metode og naturen som en arena for læring og
opplevelser.