Om Sandslispeiderne

Sandsli speidergruppe består av 4 aldersbestemte enheter. Felles for alle gruppene er at de har nesten alle sine møter ute, på Skranehovden ved Skranevegen. Oppmøte er ved Skranesvingen Barnehage for Beverkoloni og Flokk, mens Troppen møter direkte ved speiderplassen på toppen. Vi holder møte hver

Tirsdag kl. 18 – 19.30 i skoleåret

Gruppa har siste årene hatt 60-70 medlemmer fordelt på 4 enheter, i alderen 6-26år samt en del eldre ledere.
Vi har registrert amatørradiokallesignal LA1SSG som vi bruker på JOTA/JOTI hvert år.

Litt om hver enhet:

Beverkoloni

er for de som går i 1. og 2. klasse, og i denne gruppen er mamma eller pappa med på hvert speidermøte. Speiderne i Beverkolonien legger størst vekt på lek, og å få til gode opplevelser ute i naturen, og mindre vekt på kunnskap og ferdigheter.

Flokken

er for de som går i 3. og 4. klasse. Flokken er igjen delt inn i kull, og skal i løpet av de to årene lære mest mulig om de grunnleggende tingene som speiding innebærer. Vi lærer å tenne bål, lager mat på bål og stormkjøkken, lærer å bruke kniv, sag og øks, knuter og mange andre ting som har med speiding å gjøre. Det legges stor vekt på å utvikle vennskap og respekt for andre, og lære om natur og miljøvern er viktige tema som gjerne fører frem til et synlig bevis (merke) som kan festes på speiderdrakten. Flokken er med på de lokale manøvrene som FanOs manøver og Bymanøver.

Troppen

er for de som går i 5. klasse og oppover. Denne gruppen blir større og større etterhvert som det fylles på med yngre speidere fra Flokken. På dette nivået begynner man å ha mer kontakt med andre speidere, både i nærområdet i kretsen, på landsbasis, og i utlandet. Det er også på dette nivået at man begynner å delta på kretsleir og landsleir, og ulike manøvre, og det legges stor vekt på samarbeid og speiderkunnskap. De eldste speiderne i Troppen blir også utfordret til å bli patruljeførere (Peff)

Roverlaget

er for alle som blir godkjent gjennom sitt 1 årig aspirantperiode det året de fyller 16år. Roverlaget til sandsli heter Dei Magiske Dragane. Der de også har en maskot som heter Dori M.J.

Historie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s